20180906

BON PAS: La Vanoise. Dia 5: ref. Plan du Lac - ref. Vallonbrun

Avui, el dia ens aguanta bo fins a mig matí. Desprès, tenim pluja fins desprès de dinar, on fa una petita treva i ens torna a acompanyar fins a la destinació.
Sortim de Plan du Lac planejant direcció sud. Aviat passem a la vora del llac, que ens permet veure reflectides les muntanyes del altre costat de la vall. Fem una baixada fins a una zona on hi arriben cotxes, que te una gran zona d'aparcament. Aquí, girem cap a l'esquerra (est), pujant en suau pendent per una pista que va girant a SE i ens fa guanyar uns 150 m. d'alçada. Desprès, la llarga balconada, va girant cap al sud, resseguint la muntanya en lleugera pendent de baixada. Quan arribem a la part final del balcó, enfilem cap a un roquer que hi ha a la nostra esquerra, per on segueix el corriol. Pugem al pla i fem un descans. Mentre, el cel es tapa totalment i ja comença a caure la primera pluja.
Continuem camí, encara de baixada, direcció sud. Trobem una primera cruïlla en baixada, on seguim per l'esquerra, girant al est.Uns 300 m. més enllà, un altra cruïlla al punt més baix del recorregut, on a la dreta un camí segueix baixant cap a la vall. 
Natros, seguim a l'esquerra pel GR, ara amb una pujada sostinguda sota una pluja que cada vegada es fa més intensa. Tenim la sort, que arribem a un lloc on a una corba del camí, hi ha una gran roca que fa com a balma i ens podem resguardar tota la colla, aprofitant per dinar.
Desprès, seguim camí amb una treva de pluja, passant a la vora del refugi du Cuchet i seguim pujant fins a la cota de 2.330 m. on ja el camí va més o menys planejant amb petits desnivells que no sobrepassen els 100 m. Ens torna a ploure, fins al refugi de Vallonbrun.



Sortida de travessa
Distància                   19, 1 km.
Desnivell                   + 746 m.   - 844 m.
Temps caminant      6 h.

Enllaç a la traça  https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/tour-balcons-de-la-vanoise-dia-5-28600892


Fotos 
Eduard   https://photos.app.goo.gl/dhGRtd78boCALcMj7
Milio       https://photos.app.goo.gl/An133MQtuGzRjSyr8

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...