20180905

BON PAS: La Vanoise. Dia 4: ref. l'Arpont - ref. Plan du Lac

Un altre dia radiant, per la etapa reina. Si el tour, com diu el seu nom, es tot una balconada a les valls de La Vanoise. Aquesta etapa, s'endinsa al cor de les muntanyes que ens envolten, amb uns paisatges que queden a dintre meu.
Sortim de l'Arpont direcció nord, el camí segueix sent un balcó amb vistes precioses. Quan hem caminat un kilòmetre des del refugi, tenim problemes amb el mul. Tot i treure-li la càrrega, li agafa pànic a un pas amb certa dificultat a una zona que no permet salvar el camí ni per sobre ni per sota i ens fa estar parats una bona estona. Finalment, amb l'ajut del company Marc, aconsegueixen que passi cap a munt, salvant el punt crític i alliberant la tensió que hem acumulat aquesta estona.
Seguim a partir de aquí, gaudint la meravella que ens ofereix la natura. Per la nostra vesant, tenim a sobre nostre els glacials de La Vanoise, el Mont Pel i a la seva dreta la Roche Ferran. A sota, a la vora del camí, els llacs de Lozières, on coincidim amb un gran ramat de xais. Seguim camí fins acabar la balconada, on s'obre una vall per l'esquerra, per on continua el camí i on es veu la Pointe Mathews i la Grande Casse. Al davant nostre, a sobre la vall que obre cap a la dreta, tenim les Pointes de Pierre Brune, un macís rocós imponent.
Natros, ja emprenem la baixada cap a la vall, on veiem els ponts d'Entre Deux Eaux, lloc on s'ajunten les tres valls. La baixada, lenta però molt bonica, i on som observats per varies marmotes curioses. 
Quan som a baix, seguim cap al est, primer per una carretera asfaltada, fins a trobar a la dreta, el corriol per on segueix el GR 5 que ens va pujant direcció sud, fins al refugi de Plan Sec.



Sortida de travessa
Distància                    14,2 km.
Desnivell                    + 722 m.  - 659 m.
Temps caminant       5 h. 30'

Enllaç a la traça  https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/tour-balcons-de-la-vanoise-dia-4-28600875

Fotos
Eduard:    https://photos.app.goo.gl/tKc4bVgChhBDiwAV9
Milio:        https://photos.app.goo.gl/AbJGfwueLeaqddkJ7

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...